26.03.2019 - Rize Şehir Portalı

Akçaabat Köftesi Tarifi

Akçaabat Köftesi Tarifi
Reklam

Malzemeler
Çeyrek Adet Bayat Ekmek
1 Çay kaşığı Karabiber
500 Gr Kıyma
4 Diş Sarımsak
Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı kaşığı Tuz

Hazırlanışı
4 diş sarımsak soyulur. Plastik bir kaba 500 gr. kıyma konur. Kıymanın içerisine bayat ekmek konulacağından kasaptan alırken makinede bir kez çekilmesi gerekmektedir. 1 tatlı kaşığı tuz, 4 diş sarımsak küçük küçük doğranarak bayat ekmeği sudan geçirip minik doğrayarak, 1 çay kaşığı karabiber kıymanın üzerine eklenir. Hazırlanmış olan malzemeler iyice harmanlanarak yoğrulur. Yoğrulan kıymadan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üzerine el ile baskı yapılarak yassı şekil verilir. Herhangi bir teflon tava, orta ocak ateşine konularak içine yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür. Sıvı yağ orta ocak ateşinde kızdırıldıktan sonra teflon tavaya hazırlanmış olan Akçaabat köfteleri konur. Köfteler bir maşa yardımı ile çevrilir. Köftelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ