Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5-2 kilo biber
- 1, 5 şu bardağı pirinç
- 250 gram kadar et
- 1 domates
- 1 soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 2, 5 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Limon tozu
- İsteğe bağlı baharatlar
Etli Biber Dolması Tarifi Yapılışı
*Pirinci yıkayalım.
*Eti yıkayıp küçük küçük keselim.
*Maydanozu yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
*Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayalım.
*Domatesi de yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
*Sıvı yağı ekleyelim.
*Tuzu ekleyelim.
*Limon tozunu ekleyelim.
*Salçayı ekleyelim.
*İstenilen baharatları ekleyip,güzelce karıştırıp harmanlayalım.
*Biberleri yıkayalım.
*Dikkatli bir şekilde açalım.
*Ama kapaklarını atmayalım.
*Kapakların da saplarını keselim kenara koyalım.
*Sonra harcı tek tek tüm biberleri dolduralım.
*Tam doldurmayalım ama haberin hepsinde bir iki parmak eksik dolduralım.
*Kapaklarını kapatıp tencereye dik bir şekilde oturtalım
*Üstlerine uygun bir tabak yerleştirelim
*Suyunu ayarlayıp tencerenin altını yakalım
*Suyu yarılanınca tabağı alalım
*Suyunu çekince altını kapatıp ateşten alalım.