26.05.2019 - Rize Şehir Portalı

Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi
Reklam

Malzemeler
3 Yemek kaşığı Çam Fıstığı
1 Kg Hamsi
Yarım Çay kaşığı Karabiber
3 Yemek kaşığı Kuru Nane
6 Adet Kuru Soğan
1 Kase Kuru Üzüm
1 Kase Kuş Üzümü
3 Su bardağı Pirinç
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
1.5 ( 3/2 ) Tatlı kaşığı Tuz
1 Çay kaşığı Yenibahar
1 Çay bardağı Zeytinyağı

Hazırlanışı
Orta boy teflon tencereye 6 adet kuru soğan küçük küpler halinde doğranıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile konarak orta ocak ateşinde kavrulur. Kavrulan soğanlara 3 kaşık çam fıstığı ilave edilir. 1 dakika fıstıklar ile soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra suyu süzülen 3 su bardağı pirinç ilave edilir ve karıştırılır. Karışan pirinçlere 1 kâse kuş üzümü, 1 kâse kuru üzüm, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek üzerini 1 santim geçecek kadar su konur. Suyun üzerine 3 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek kısık ocak ateşine alınır ve pilavların suyunu çekmesi için üzerine kapağı kapatılır. Ortalama pişirme süreci 15 dakikadır. Bir borcama kenarlarından sarkacak şekilde başlayarak, tüm zeminine ayıklanmış, temizlenmiş, tuzlanmış ortadan 2’ye ayrılarak kılçıkları alınmış hamsiler dizilir. Suyunu çekip demlenmiş olan pirinçli harcımız hamsilerin üzerine konur. Kenarlarından sarkan hamsiler öncelikle pilavımızın üzerine doğru kapatılır, geri kalan pilavın üzerine kuyruk kısımları borcamın kenarlarına bakacak şekilde hamsiler dizilir. 1 çay kaşığı tuz hamsilerin üzerine serpiştirilerek fırına verilir. Fırınımız 180 dereceye alınarak 30 dakika pişirilir.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ