İstenmeyen tüylere teknolojiyle son verin
Lazer epilasyon, vücuttaki istenmeyen tüylerin, lazer enerjisiyle kalıcı veya uzun dönemli olarak yok edilme işlemidir. Bu amaçla en çok tercih edilen lazer sistemlerini sıralayacak olursak; Alexandrite, Nd-YAG ve diode lazerlerdir. Tıp alanında kullanılan pek çok lazer yönteminde olduğu gibi lazer epilasyon cihazları da selective photothermolysis (renge ve dokuya göre seçicilik) prensibiyle çalışır. Kaynağından çıkan tek ve sabit dalga boyundaki lazer ışını cilde uygulanır ve uygulama yapılan bölgedeki dokuların içinden geçerek, sadece bu alandaki kıl köklerini yakıp körelterek kalıcı epilasyon sağlar.
LAZERLERİN AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI
Lazer epilasyon cihazları belirli dalga boylarında ışık ortaya çıkarır. Bu ışık kıl köküne ulaşıp kıl kökünü tahrip edebilecek bir ısı ortaya çıkarır. Bunu gerçekleştirirken cilde de en az hasarı verir dolayısıyla bu bir dezavantaj değildir. Alexandrite lazerlerin kalın ve koyu renkli kıllarda başarısı iyi bilinir. Ancak daha ince ve açık renkli kıllarda etkinliği azaltır. Jel kullanılmaması, işlem öncesi kılların kısa olmasının uygulama için yeterli olması ve işlem sonrası yüzeyde kıl kalmaması gibi özellikler tercih edilmesini sağlıyor. Diode Lazerler daha ince yapıdaki kıllarda da etki gösterir. Ancak genellikle jelle uygulama yapılması, kılların jiletle temizlenmiş olmasının gerekliliği, işlem sonrası cilt yüzeyinde kılların görünüyor olması ve ağrısı tercih edilmemesine sebep olabiliyor. Nd YAG lazerler daha yüksek dalga boyuyla kıl köklerine daha iyi etki edebilirken, çoğunlukla lazer ışığı cilt tarafından fazla emiliyor ve cilt hasarı oluşturuyor.
TARAMA EPİLASYON REVAÇTA
Kıl tipine ve cilt rengine göre bu teknolojilerden bazen biri tercih edilir bazen de değişen durumlara göre birlikte kullanımları gerekir, tabii ki kalitesi bilinen düzgün cihazlarla. Genellikle kaliteli hizmet veren kliniklerde bu sistemlerden hepsi bulunur ve kişinin ihtiyacına göre doktor tarafından karar verilir. Ancak son gelişmelerle birlikte Tarama Epilasyon adı verilen sistem revaçta. Alexandrite ile Diode lazerlerin bir araya geldiği bir sistem. Alexandrite Lazer gibi 755 nm dalga boyunda Lazer ışığı üreten Diode lazer sistemi. Tüm Dünya da Velux 755 adıyla çıkış yapan cihaz, Türkiye’ye Koçyiğit Medikal tarafından getirilmiştir.
CİLTTE MAKSİMUM KORUMA SAĞLAR
Tarama Epilasyon; adından da anlaşılacağı gibi uygulama yapılan alanda komple bir lazer ışığıyla bir tarama yapar. Böylelikle başlığın cilde temas ettiği alanda tek bir ışık hüzmesi çıkmaz. Birçok ışık hüzmesiyle komple etki eder. Daha kontrollü ve çoklu lazer ışığıyla kıl köklerinde daha yoğun bir etki ortaya çıkarır. Jel kullanımına ihtiyaç duymaz ve kılları jiletle kısaltılmaz. Çoklu lazer hüzmesi sayesinde daha az acı hissedilmesini sağlar. Kontakt soğutma ve extra hava soğutmayla konforlu bir uygulama yapılırken ısı reaksiyonlarına karşı ciltte maksimum koruma sağlar. Uygulama sonrası kıllar kökünden etkilenirken cilt üstünde de kıllarda yanma sağlar. Böylece seans bittiğinde cilt yüzeyinde de kıl görünmez. Alexandrite ve diode teknolojilerinin birleştiği bu cihaz sayesinde etkili bir işlem yapılırken yan etkinin minimum olduğu ve konforun da en üst düzeyde sağlandığı bir lazer epilasyon uygulaması yapılmış olur.