24.10.2019 - Rize Şehir Portalı

Karalahana Dolması Tarifi

Karalahana Dolması Tarifi

Malzemeler
1 Yemek kaşığı Biber Salçası
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
2 Bağ KaraLahana
Yarım Kg Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Su bardağı Pirinç
2 Su bardağı Su
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Karalahanalar yıkanıp, sap kısımları kesildikten sonra sıcak suda 5 dakika kadar haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır. Soğanlar yemeklik doğranarak, kıyma, pirinç, 1 kaşık salça ve baharatlarla harmanlanır. Çok az su katılarak, kıvamı biraz yumuşatılır. Karalahanaların damar yerleri bıçakla alınır ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek, içine hazırladığımız harçtan 1tatlı kaşığı dolusu kadar konularak sarılır. Tencerenin dibine bir, iki tane karalahana yaprağı konulduktan sonra, dolmalar sırayla dizilir ve üzerine düz bir tabak kapatılır. 1 kaşık salça, 2 su bardağı su ve tuzla karıştırılarak tencereye ilave edilir. Orta ateşe koyulan tenceremiz, kaynara çıkınca altı kısılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ