Karalahana Dolması Tarifi
Malzemeler
1 Yemek kaşığı Biber Salçası
1 Yemek kaşığı Domates Salçası
2 Bağ KaraLahana
Yarım Kg Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Su bardağı Pirinç
2 Su bardağı Su
3 Yemek kaşığı Tereyağı
Kararında Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Karalahanalar yıkanıp, sap kısımları kesildikten sonra sıcak suda 5 dakika kadar haşlanır. Sıcak sudan çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk su dökülerek soğumaya bırakılır. Soğanlar yemeklik doğranarak, kıyma, pirinç, 1 kaşık salça ve baharatlarla harmanlanır. Çok az su katılarak, kıvamı biraz yumuşatılır. Karalahanaların damar yerleri bıçakla alınır ve büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölünerek, içine hazırladığımız harçtan 1tatlı kaşığı dolusu kadar konularak sarılır. Tencerenin dibine bir, iki tane karalahana yaprağı konulduktan sonra, dolmalar sırayla dizilir ve üzerine düz bir tabak kapatılır. 1 kaşık salça, 2 su bardağı su ve tuzla karıştırılarak tencereye ilave edilir. Orta ateşe koyulan tenceremiz, kaynara çıkınca altı kısılarak, kısık ateşte yarım saat pişirilir.