23.10.2019 - Rize Şehir Portalı

Laz Böreği Tarifi

Laz Böreği Tarifi

Malzemeler
1 Adet Limonun Suyu
50 Gr Nişasta
1 Su bardağı Su
200 ml Süt
150 Gr Tereyağı
100 Gr Toz Şeker
1 Çay kaşığı Tuz
300 Gr Un
1 Adet Yumurta

Hazırlanışı
Su ve tozşekeri tencerede 10 dakika kaynatın. Un, limon suyu, su ve tuzu yoğurun. Merdaneyle ince yufkalar açıp yarısını tepsiye döşeyin. Süt, toz şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki hamurun ortasına muhallebiyi dökün. Üzerine yufkaların diğer yarısını döşeyin. Tereyağını eritip böreğin üstüne dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Böreği fırından alıp soğuk şurubu üzerine dökerek servis yapın. Laz böreği artık hazır, afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ