Muhlama Tarifi
			Gerekli Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bol kepçe ” tereyağı “
 - 3 yemek kaşığı ” mısır unu “
 - 1,5 su bardağı ” su “
 - 150-250 gram arası ” tel peyniri yada yöresel kolot peyniri “
 
Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada eritin ve yanmaycak şekilde köpürmüş hale getirin.
 - Tereyağı kızgınken mısır ununu koyun ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
 - Su ılık olacak şekilde ayrı bir yerde ısıtın.
 - Sıcak suyu mısır unu ve tereyağının üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
 - Mısır unu kıvam almaya başlayınca peyniri üzerine ekleyin ve ocağın altını kısın.
 - Çok müdahale etmeden peynirin erimesi için hafif hafif karıştırın.
 - Peynir eridikten sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirmek için karıştırın.
 - Tereyağ üste doğru çıkmaya başlayınca muhlama hazır olmuştur.
 
								ZİYARETÇİ YORUMLARI
			
			
				
	
				BİR YORUM YAZ