13.12.2024 - Rize Şehir Portalı

Muhlama Tarifi

Muhlama Tarifi

Gerekli Malzemeler

  1. 4 yemek kaşığı bol kepçe ” tereyağı “
  2. 3 yemek kaşığı ” mısır unu “
  3. 1,5 su bardağı ” su “
  4. 150-250 gram arası ” tel peyniri yada yöresel kolot peyniri “

Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritin ve yanmaycak şekilde köpürmüş hale getirin.
  2. Tereyağı kızgınken mısır ununu koyun ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
  3. Su ılık olacak şekilde ayrı bir yerde ısıtın.
  4. Sıcak suyu mısır unu ve tereyağının üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Mısır unu kıvam almaya başlayınca peyniri üzerine ekleyin ve ocağın altını kısın.
  6. Çok müdahale etmeden peynirin erimesi için hafif hafif karıştırın.
  7. Peynir eridikten sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirmek için karıştırın.
  8. Tereyağ üste doğru çıkmaya başlayınca muhlama hazır olmuştur.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ